Adreça: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correu: info@fb-solutions.es   / Telèfon: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Planificació de la successió

Planificació de la successió

El moment del relleu generacional és potser el punt més crític per tota família empresària i la principal causa de desaparició d’empreses familiars, si no s’ha preparat el canvi de generació degudament i amb el temps i consens adequats.

Evidentment, no és el mateix el relleu generacional de la primera a la segona generació que en empreses familiars més longeves, però la successió del negoci és sempre complexa i afecta tres àrees clarament diferenciades: FAMÍLIA, EMPRESA i PROPIETAT. A més a més, a això cal sumar-li la càrrega emocional i les inquietuds i incerteses que es desperten en el predecessor, en el successor i a la resta dels membres de la família en el moment del relleu generacional.

El relleu generacional suposa qüestionar-se el model de lideratge, preguntar-se si el model actual seguirà sent vàlid a la generació entrant i també si aquesta reuneix les competències, la formació, el talent i el talant per governar amb èxit l’empresa familiar.

L’experiència ens demostra dia a dia que les empreses familiars que es perpetuen en el temps són empreses que han sabut planificar bé i amb temps la successió i el relleu generacional. Tanmateix, la complexitat de la successió fa que molts empresaris no trobin el moment per, de forma preventiva, iniciar el procés de planificació de la successió, incòmode a vegades, que suposa acceptar que un dia arribarà el final del cicle.

A Family Business Solutions ajudem a planificar amb temps la successió i el relleu generacional. Acompanyem a la família empresària en el procés d’escollir el successor o successors, formar-los i acompanyar-los des de la generació sortint durant l’etapa de transició i posteriorment des dels òrgans de govern. Recalquem molt la potenciació d’habilitats fonamentals, com la comunicació i el lideratge, que seran clau en el període inicial. 

També ajudem a reduir les inquietuds del predecessor, planificant com pot seguir vinculat al negoci, aportant coneixements de valor a l’empresa familiar, i pensant com ocuparà el seu temps un cop es produeixi el relleu.

Tot això per tal que després del procés de relleu generacional, l’harmonia de la família i el compromís dels membres amb l’empresa surtin enfortits. 

Solucions

Els principals serveis que oferim a les famílies empresàries amb les quals treballem són els següents:

  • Planificació de la successió i del relleu generacional
  • Protocol familiar
  • Pactes de família
  • Pactes successoris
  • Acompanyament a la generació sortint
  • Formació i coaching dels successors 

Famílies empresàries

La major part de famílies empresàries a les quals hem ajudat es troben en les primeres generacions familiars.

Contacte

Consulta gratuïta: Responem en menys de 24 hores