Adreça: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correu: info@fb-solutions.es   / Telèfon: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Protocol familiar

Protocol familiar

El Protocol familiar ha d’entendre’s com un procés que culmina amb la firma d’un acord privat, subscrit per accionistes i futurs accionistes de la família empresària

Com tot contracte, al Protocol familiar li són aplicables les normes legals de caràcter imperatiu i requereix una correcta estructuració jurídica en temes mercantils, civils, fiscals i familiars. Però és important remarcar que un Protocol familiar no és un producte jurídic estàndard que es compra i que resulta vàlid per qualsevol família empresària, sinó que s’ha de realitzar a mesura i adaptat a la situació de la família amb l’ajuda d’un assessor extern, i això és una cosa que pot comportar algun temps.

En un Protocol familiar s’hi regulen les normes bàsiques de la relació família-empresa-propietat, com el relleu generacional, la jubilació, la successió, el lideratge, l’accés al treball i sortida de familiars, les normes de retribució, la professionalització, els òrgans de govern, la transmissió de la propietat, la valoració de les participacions/accions, etc.

Cada dia existeix més consciència sobre la necessitat de tenir un Protocol familiar, ja que, si s’elabora correctament, serà un valuós instrument per disminuir els conflictes a l’empresa familiar. A més a més, servirà per generar confiança, unificar valors entre les diferents generacions i per aconseguir la màxima cohesió i harmonia a la família.

Des de Family Business Solutions treballem amb la família empresària per determinar si necessita o no un Protocol familiar i si està en les millors condicions per posar-lo en marxa. Si és el cas, l’ajudem a consensuar els diferents aspectes que es regulen al Protocol familiar. I, un cop està llest, acompanyem en la implementació d’aquest i ens assegurem que sigui un document viu, que s’adapti a la realitat present tant de la Família com de l’Empresa.

Més informació sobre el Protocol familiar

El Protocol familiar és un instrument que s’ha d’adaptar a la complexitat de cada família i empresa. Per aquesta raó, per poder informar-vos del cost de la seva elaboració, necessitarem parlar amb vosaltres per conèixer els detalls del vostre cas i poder preparar-vos un pressupost sense compromís adaptat a la vostra situació.

El temps d’elaboració d’un Protocol familiar dependrà de la complexitat de cada família i de la seva facilitat per arribar a consensos. Però a mode orientatiu, el procés acostuma a requerir diversos mesos de treball amb la família empresària. 

El Protocol familiar és un instrument que permetrà a la família consensuar el relleu generacional i les normes que han de regir la relació família-empresa-propietat.

Solucions

  • Diagnòstic de la situació
  • Elaboració del Protocol familiar
  • Assessorament legal i fiscal
  • Acompanyament i mediació, si és necessari
  • Posada en marxa dels òrgans de govern

El Protocol familiar. Claus d’èxit

Contacte

Consulta gratuïta: Responem en menys de 24 hores