Adreça: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correu: info@fb-solutions.es   / Telèfon: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Professionalització

Professionalització

En generacions primerenques, especialment en el relleu generacional de primera a segona generació, la família empresària acostuma a enfrontar-se amb el repte de la professionalització.

Professionalitzar l’empresa familiar consisteix en passar del model del fundador, basat en la visió i la intuïció, a un model basat en la planificació estratègica, la gestió per objectius i el treball en equip, amb professionals que no seran necessàriament membres de la família. A partir d’aquest moment, els resultats començaran a pesar més que el cognom familiar, i la lleialtat i els anys a l’empresa hauran d’anar acompanyats d’eficiència.

En aquesta etapa també és freqüent evolucionar d’òrgans de govern «legals» a efectius. És important a les empreses familiars d’una certa dimensió que el Comitè de Direcció assumeixi responsabilitats que abans estaven en mans d’una o poques persones. 

Un altre aspecte molt important de la professionalització és compartir la informació. No n’hi ha prou amb tenir un pla, sinó que cal compartir-lo amb l’equip. («No és el mateix dir que cal picar pedra, que dir que hem de picar pedra per construir una catedral»).

No obstant, professionalitzar l’empresa familiar no és una cosa fàcil d’assumir per les famílies, ja que suposa veure no complert el somni de que els membres de la família ocupin els llocs de major responsabilitat al negoci, però és un pas més en el camí cap a una gestió excel·lent del negoci i, a llarg termini, el creixement del patrimoni familiar. 

A Family Business Solutions ajudem a la generació sortint i a l’entrant a dissenyar la professionalització del negoci, tenint cura de mantenir el caràcter familiar de l’empresa, però si fa falta amb la incorporación de professionals que no han de ser necessàriament de la família. També ajudem a implementar nous models de negoci i la cultura de la planificació estratègica, començant per la metodologia més bàsica que anirà evolucionant amb la maduresa de l’equip, i a posar en marxa el Comitè de Direcció.

Solucions

  • Professionalització de l’empresa familiar
  • Planificació estratègica i innovació
  • Implementació dels òrgans de govern necessaris
  • Posada en marxa d’un Comitè de Direcció

Contacte

Consulta gratuïta: Responem en menys de 24 hores