Adreça: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correu: info@fb-solutions.es   / Telèfon: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Planificació estratègica

Planificació estratègica

Planificació estratègica i prevenció de riscos són dues àrees que cada cop estan més unides. Davant canvis disruptius al nostre entorn, com ho va ser la Covid-19, veiem que és més important que mai que les empreses tinguin en consideració, durant l’elaboració dels seus plans estratègics, els riscos potencials que les amenacen, per gestionar-los i prevenir-los, així com per reaccionar i adaptar-se ràpidament quan es produeixen canvis en el seu entorn. 

I això és encara més important a les empreses familiars, formades per tres sistemes (família, empresa i propietat), moltes vegades en tensió, i en les quals s’acostumen a donar elements de risc molt particulars, fruit de la unió dels tres sistemes, i relacionats amb el paper que juguen les emocions familiars al negoci.

Tanmateix, a la pràctica, veiem que les urgències del dia a dia fan que les empreses familiars donin molta importància a la dimensió de l’ACTUAR (la tàctica, l’operativa) i menys l’ANALITZAR i el PENSAR en el mitjà i llarg termini (que són les dimensions que determinarien l’estratègia i la prevenció de riscos).

Amb el nostre suport, les empreses duen a terme una reflexió estratègica centrada en les àrees de l’ANALITZAR i del PENSAR i col·laborem en l’elaboració del seu pla estratègic. Estudiem a fons el sector, l’àmbit geogràfic, els productes, els serveis, la tipologia dels clients, les activitats, els recursos, els riscos… I també treballem amb el client per tal que s’acostumi a operar amb tres o quatre escenaris que s’adaptin a diferents nivells d’incertesa, sempre acompanyats de propostes robustes que permetin mantenir avantatges competitius, innovadors i sostenibles i que puguin afegir un valor diferencial al negoci.

En aquest àmbit, l’experiència ens demostra que aquelles empreses familiars que recolzen la seva planificació estratègica en el big data i l’analítica de dades són capaces de tenir una visió molt més completa i global del negoci, cosa que les ajuda a detectar de manera més àgil oportunitats i riscos, a prendre millors decisions i fins i tot a reinventar productes i serveis.

A Family Business Solutions treballem per ajudar-vos a superar el xoc que ha suposat la Covid-19 i els nous reptes que han sorgit en aquesta situació. Col·laborem amb vosaltres per reformular la visió de la vostra empresa i la seva estratègia competitiva, confeccionar i/o millorar el pla estratègic, assegurar la implementació d’aquest i analitzar i preveure els riscos presents i futurs, segons la seva probabilitat i gravetat. I tot això treballant sempre amb l’equip de l’empresa familiar en les diferents accions i vetllant pel compliment dels objectius establerts a la planificació estratègica. 

Solucions

  • Anàlisi de l’empresa i del seu entorn
  • Elaboració d’un pla estratègic i implementació d’aquest
  • Professionalització de l’empresa familiar
  • Detecció i prevenció de riscos
  • Desenvolupament de solucions de big data i intel·ligència artificial

Contacte

Consulta gratuïta: Responem en menys de 24 hores