Adreça: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correu: info@fb-solutions.es   / Telèfon: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Òrgans de govern

Òrgans de govern

Els òrgans de govern de l’empresa familiar venen determinats per la naturalesa i complexitat de cada empresa i família, i del seu bon funcionament depenen la bona gestió i la transparència de l’empresa. 

Els òrgans de govern més habituals a l’empresa familiar són el Consell de Família i el Consell d’Administració. En famílies en cicles de vida avançats també pot ser necessari posar en marxa altres òrgans, com l’Assemblea Familiar o el Comitè Júnior.

  • Consell de Família: L’òrgan de família per excel·lència és el Consell de Família, que en alguns casos pot veure’s complementat per l’Assemblea Familiar. El Consell de Família és un òrgan para-social on es reuneixen totes les branques familiars. Les seves funcions són vetllar per la unitat familiar i accionarial, la visió compartida, la transmissió dels valors familiars, la formació de la família empresària i el compliment del Protocol familiar.
  • Òrgan d’Administració: L’Òrgan d’Administració dependrà de la complexitat de cada empresa (administrador únic, administradors solidaris, mancomunats o Consell d’Administració). El consell d’Administració és l’òrgan que s’encarrega d’establir les línies estratègiques del negoci, supervisar la gestió, proposar els consellers, identificar riscos, aprovar inversions i retre comptes davant dels accionistes, entre altres funcions.
Els òrgans de Família pretenen aconseguir la unió i harmonia familiar mentre que els òrgans d’Empresa busquen l’eficiència; però no poden funcionar de forma independent. És vital una bona sincronització entre ambdós per aconseguir alinear l’estratègia familiar amb l’empresarial.

A Family Business Solutions ajudem a definir l’estructura dels òrgans de govern de l’empresa familiar i acompanyem a les famílies en la creació i posada en marxa del Consell d’Administració, del Consell de Família, de l’Assemblea Familiar i del Comitè de Direcció. 

Així mateix, ens encarreguem de clarificar rols i responsabilitats, d’establir les vies de comunicació i, en aquells casos on calgui, de la incorporació de consellers independents i directius que no siguin de la família.

Solucions

  • Disseny de l’estructura dels òrgans de govern
  • Creació i posada en marxa del Consell d’Administració i del Consell de Família
  • També de l’Assemblea Familiar i del Comitè de Direcció

Contacte

Consulta gratuïta: Responem en menys de 24 hores.